gravelroutedatabase logo
featured picture featured picture mobile

Gravelroute EK/BK Gravel Championships Brabantse Wouden

#Wedstrijdparcours

Deze gravelroute neemt je mee door het betoverende landschap van de Brabantse Wouden, een nationaal park in aanvraag. Je volgt het parcours van het Europees & Belgisch Kampioenschap Gravel 2023, met 44 km onverharde wegen, 15 km autoluwe betonbaantjes, 6 km kassei en 12 km asfalt. Vertrek vanuit het schilderachtige Zoet Water in Oud-Heverlee, verdwijn in de weelderige bossen van het Meerdaalwoud, klim over kasseien en scheur over grindwegen door uitgestrekte velden.

gravelroute parameter Parking Zoet Water
Maurits Noëstraat 15, 3050 Oud-Heverlee
gravelroute parameter 78 km
gravelroute parameter 710 hm
gravelroute parameter 60%
gravelroute parameter GPX-download

In beeld

BeoordelingenBeoordeling van Gery, gereden op 2023-09-11 met een Bergamont grandurance bij 27° weinig wind/licht bewolkt.
Fun: beoordeling sterren
Conditie: beoordeling sterren
Landschap: beoordeling sterren


Globaal: beoordeling sterren
Heel de regio onder de E40 ter hoogte van Bertem is een pracht om te fietsen/wandelen, honderden km heb ik daar al gefietst en nog steeds blijft het me verbazen. De dode Bemde met zijn natuurgebieden en kronkelende Dijle, de bossen van oud heverlee, de vijvers van Tervuren, het Kapucijnenbos met een grote diversiteit van bomen en gravelwegen. de route is niet te lang en kan op 3u gereden worden zonder dood te gaan aan klimmen of te ruw terrein (+/-25KM/u 35mm banden) Nergens verassingen of blokkades (onnofficiele wegen) of overdreven modderig.

gravelfoto