gravelroutedatabase logo
featured picture featured picture mobile

De Gravelbike

Gravelbikes zijn veelzijdig en bieden veel voordelen. Ze zijn sterker dan een racefiets, meer ontspannen dan een cyclocrosser en sneller dan een mountainbike. Ze zijn een ideale optie voor fietsers die zowel op de weg als off-road willen rijden.

gravel blog themabeeld

Als je houdt van mooie ritten door de natuur, weg van drukte en auto's, weet je dat je regelmatig slechte wegen tegenkomt zoals betonpaden, kasseien, gravel- of bospaden, onverharde wegen of lichte singletracks. Met een standaard racefiets is het niet altijd gemakkelijk om hierdoorheen te rijden, laat staan comfortabel. Een racefiets is niet ontworpen voor dit soort wegen en kan zowel je fiets als jezelf beschadigen.

gravel blog themabeeld

Een gravelbike is daarentegen speciaal ontworpen voor deze situaties. Het is het type fiets waarmee je comfortabel door alle omstandigheden heen kunt rijden, ongeacht de ondergrond. Hun aanpassingsvermogen, veelzijdigheid en stevigheid maken ze tot de perfecte fiets voor woon-werkverkeer, tochten of avonturen, (winter)trainingen of gewoon een fiets waarmee je elk terrein de baas kunt.

featured picture